עורך דין תעבורה אוהד טמם
לפניכם סקירה על עבירת נהיגה בשכרות והענישה הניתנת לנהגים צעירים לעומת הענישה לנהגים ותיקים. מעבר לאיום הענישה, נהיגה בשיכרות אינה מומלצת בשום מקום ומצב. היא עלולה לערפל את הנהג ולפגוע בשיקול הדעת שלו ומכאן הדרך לתאונה, גם קטלנית, היא קצרה ביותר. לפי החוק בישראל, שוטר רשאי לעצור כל נהג ולדרוש ממנו לבצע בדיקת שכרות. על פי פקודת התעבורה, 1961, התשכ"א, שיכור הוא אדם הנוהג תחת השפעת אלכוהול. בדיקת שכרות מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד הקרוי ינשוף. מכשיר זה בודק את רמת האלכוהול אצל נהגים שנחשדים בנהיגה תחת השפעת שכרות או כל חומר מסוכן אחר. לפי החוק, אם נמצאו בליטר אוויר במכשיר הינשוף לפחות 50 מק"ג אלכוהול, הרי שהנהג שנבדק היה שיכור.
החטא ועונשו
נהג שנמצא שיכור בבדיקה נענש מיידית באמצעות שלילת רשיונו למשך שלושים יום. במידה והיה מעורב בתאונת דרכים יישלל רשיונו למשך ששים ואף תשעים יום. ענישה זו חלה על כל נהג שיכור, בכל גיל ועם כל וותק נהיגה.
אמצעי ענישה נוסף לנהגים צעירים הוא כי בתום תקופת הפסילה של רשיון הנהיגה שלו, יהיה עליו להוציא מחדש רשיון נהיגה, עולל מבחני תיאוריה וטסט ולעבור מבחני כשירות נהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. כל הנתונים הללו הם משמעותיים ביותר וחשוב מאד שלא לעבור את התהליך לבד אלא בייצוג של עורך דין תעבורה הבקיא בעבירות נהיגה בשיכרות, בדיני וחוקי תעבורה ואת הפרצות בחוק שיכולות לשמש לריכוך העונש, למשל קיצור תקופת השלילה או ביטול ביקורת ומבחני כשירות נהיגה. מטרת החוקים הנוקשים היא למנוע את תופעת הנהיגה בשכרות ובכך לצמצם את מספר תאונות הדרכים שנגרמות עקב נהיגה בשכרות. המדינה עושה כל מאמץ כדי למגר את התופעה ובין היתר מעודדת נקיטת אמצעי ענישה נוקשים כאמצעי הרתעה לנהגים ששתו, כך שיימנעו מלנהוג לאחר צריכת אלכוהול.
משרד עו"ד תעבורה אוהד טמם הממוקם באשקלון עוסק בתחום התעבורה ומשפט פלילי באופן בלעדי ומופיע בערכאות השיפוט השונות, החל בתיקים המתנהלים בבית המשפט השלום לתעבורה וכלה בתיקים המתנהלים בבית המשפט העליון.
אנו כאן בשבילך כל הדרך עד לתוצאה הטובה ביותר. ותמיד צעד אחד לפני כולם.