עורך דין תעבורה אוהד טמם
דיני תעבורה הינו תחום מיוחד ומעניין אשר, לפי דעתי, שואב לתוכו את רוב היופי בעולם המשפט. רבים מהנהגים אינם יודעים זאת, אך תחום דיני התעבורה שייך לתחום המשפט הפלילי, ולמעשה ניתן לומר בצורה מטפורית כי הינו ענף מתחום המשפט הפלילי. אם כך, מה מעניין כל כך בתחום דיני התעבורה ובמה הוא שונה מכל הליך אחר פלילי או אזרחי – כמובן שעל שאלה זו אפשר לערוך הרצאה שלמה, אך במסגרת מאמר זה ארצה להתייחס לצד הפרקטי של העניין – משמע, להסביר לציבור הנהגים את "כללי המשחק" בביהמ"ש לתעבורה ומדוע ההליך בביהמ"ש לתעבורה שונה מן ההליך האזרחי או הפלילי אותו הם אולי מכירים בתחום דיני תעבורה.
במידה וביצעתם עבירה מסוג הזמנה לדין ו/או הגשתם בקשה להישפט במסגרת דו"ח ברירת משפט הנכם מוזמנים לביהמ"ש לתעבורה. השלב הראשון נקרא דיון הקראה, בדיון ההקראה על הנאשם להודות או לכפור בסעיפי כתב האישום. על פני הדבר נשמע פשוט, הרי מה הבעיה להגיד לביהמ"ש "לא מודה"?? ובכן גם לכפור צריך לדעת. כן כן במידה וכפירתם לא תהיה מפורטת חומר חקירה רב שיכול להיות רלוונטי לתיקכם לא יוגש, דבר אשר יכול לפגוע פגיעה ממשית בסיכויי הצלחתם.
דיני תעבורה – מהלך מס' 2
אם לא הרמתם גבה בהסבר הראשון ולא שאלתם את עצמכם האם יש בידכם את חומר החקירה המלא בכדי לכפור זה סימן נוסף שעליכם להיעזר במשרד עורך דין תעבורה מהתחום. כפירה נכונה יכולה להתבצע אך ורק כשחומר החקירה מונח לפניכם. ולא, הדו"ח שמסר לכם השוטר הוא אינו חומר החקירה המלא, חומר החקירה נמצא ביחידת המשטרה ויש לכם אפשרות לצלם אותו בכדי להגיע למשפט מוכנים לכפירה בכל הקשור בתחום דיני תעבורה.
גיבוש קו הגנה, דיני תעבורה – עוד בשלב הכפירה עליכם לגבש קו הגנה בכדי לדעת במה לכפור. כמו כן, לאחר שלב הכפירה ביהמ"ש קובע מועד לשמיעת הוכחות – משמע שעליכם לחקור את השוטר ו/או אנשים נוספים שהיו אתכם בזירה. עו"ד לדיני תעבורה יודע איזה שאלות עליו לשאול את השוטר ומאיזה שאלות עליו להימנע. שאלה לא נכונה לעד הלא נכון יכולה לחרוץ גורלות.
גזר דין – אם כבר התחלת להתבכיין בתחילת המשפט כי אתה נמצא במצב כלכלי נורא, ושהרכב משמש לך כרגליים, ושאין מי שיוציא את סבתך הנכה מלבדך – דע לך כי עשית טעות. שלב גזר הדין הוא השלב בוא השופט מתייחס לנסיבות אישיות ולא שלב ההקראה הראשוני. לכן תיק שהתנהל מלכתחילה בסדר הפוך גם נראה כזה.
"עצלן עובד פעמיים, קמצן משלם כפליים" – במידה ורישיון הנהיגה חשוב לך, עשה לעצמך טובה, תתייעץ עם עורך דין מתחום התעבורה. עבירה שבגינה תחויב לבצע מבחן מעשי ותאורטי (טסט+ תאוריה) תעלה לך הרבה יותר מכסף מאשר לשכור את שרותיו של עורך דין מתחום דיני תעבורה.
סוף דבר
לסיכום ניתן לומר כי ההתמצאות בעולם דיני תעבורה אינה קלה לאדם מן היישוב. מדובר בשלל פקודות ותקנות מורכבות מאוד. על כן, ייצוג משפטי בעבירות תעבורה, חשוב לא פחות מייצוג משפטי בעבירות פליליות או אזרחיות.
משרד עו"ד תעבורה אוהד טמם הממוקם באשקלון עוסק בתחום התעבורה ומשפט פלילי באופן בלעדי ומופיע בערכאות השיפוט השונות, החל בתיקים המתנהלים בבית המשפט השלום לתעבורה וכלה בתיקים המתנהלים בבית המשפט העליון.
אנו כאן בשבילך כל הדרך עד לתוצאה הטובה ביותר. ותמיד צעד אחד לפני כולם.