עורך דין תעבורה אוהד טמם
נתפסת באחת מן עבירות התנועה שעליהן יש אפשרות לקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה לפסול את רישיונך גם אם עדיין לא החל המשפט. בפרק הדן בנושא "נהיגה בשכרות" מובא הפן המנהלי וחלק מאפשרויות תקיפתו ע"י עו"ד לתעבורה. בקטגוריה זו אביא מידע אינפורמטיבי על פסילה מנהלית אשר יכול לשפוך אור על ההליך עצמו.
כאמור, למשטרת ישראל, באמצעות קצין משטרה מדרגת מפקח ומעלה, יש סמכות לפסול נהג מלנהוג ברכב , בגין עבירות שעבר לכאורה הנהג וזאת, בכפוף לשימוע אשר התבצע כדין.
קצין משטרה חייב לערוך שימוע לנהג בטרם יחליט על פסילת רישיונו. רצוי שהנהג יתייעץ ואף יבקש עורך דין תעבורה המתמחה בתחום על מנת שייצגו בהליך השימוע, בפני הקצין, הדבר עשוי לסייע במניעת הפסילה.
תקופת הפסילה המנהלית- שלילה ל-30 ימים נחשבת לתקופה הקצרה וניתנת בגין עבירות חמורות המנויות בפקודות התעבורה (תוספת רביעית) לדוגמא: עקיפה מסוכנת , אי מתן זכות קדימה, נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה ברכב תחת משקאות משכרים ועוד…
תקופת הפסילה הבינונית זוהי שלילה של 60 ימים בגין מעורבות בתאונת דרכים בה נגרם נזק לאדם או לרכוש.
תקופת הפסילה המנהלית הארוכה זוהי שלילה של 90 ימים בגין מעורבות בתאונת דרכים קטלנית שבה נהרג אדם. מן הראוי לציין כי בשונה משני הקטגוריות הראשונות שבה על הקצין להפעיל שיקול דעת באם לפסול את הנהג מנהלית, בתאונה קטלנית שבה נהרג אדם יש חובה על קצין המשטרה לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג ואין הוא נדרש להפעלת שיקול דעת.
משרד עו"ד תעבורה אוהד טמם הממוקם באשקלון עוסק בתחום התעבורה ומשפט פלילי באופן בלעדי ומופיע בערכאות השיפוט השונות, החל בתיקים המתנהלים בבית המשפט השלום לתעבורה וכלה בתיקים המתנהלים בבית המשפט העליון.
אנו כאן בשבילך כל הדרך עד לתוצאה הטובה ביותר. ותמיד צעד אחד לפני כולם.